Als je ziek bent, of iemand uit je naaste omgeving is ziek, dan is in één klap al het andere onbelangrijk. Je bestaan wankelt. Dan wil je er op kunnen vertrouwen dat je geholpen wordt. Dat er een dokter voor je is. En dat je de zorg, aandacht en liefde krijgt die nodig is.
Als je ziek bent, of iemand uit je naaste omgeving is ziek dan wil je er op kunnen vertrouwen dat je de zorg, aandacht en liefde krijgt die nodig is.
Zeker zijn van het juiste medicijn
Als je ziek bent, of iemand uit je naaste omgeving, dan is in één klap al het andere onbelangrijk. Je bestaan wankelt. Dan wil je er op kunnen vertrouwen dat je geholpen wordt. Dat er een dokter voor je is. Maar ook dat de juiste medicijnen er zijn. En dat is lang geen vanzelfsprekendheid.
Farmaceutische bedrijven houden de prijs van veel medicijnen vaak kunstmatig hoog. Ze willen zo niet alleen de kosten van hun investering terugverdienen, maar ook zoveel mogelijk winst maken. Dit mag niet ten koste gaan van mensen. Ieder mens moet kunnen rekenen op de beste medicijnen.
Daarom willen we een fonds oprichten dat hier voor zorgt. Het Nationaal Fonds Geneesmiddelenonderzoek. Een publieke instelling die er voor zorgt dat de belangen van jou als patiënt centraal staan en noodzakelijke medicijnen breed beschikbaar komen voor iedereen die dat nodig heeft.
Zeker zijn van de beste zorg voor jou
Als je ziek bent, of iemand uit je naaste omgeving is ziek, dan is in één klap al het andere onbelangrijk. Je bestaan wankelt. Dan wil je er op kunnen vertrouwen dat je geholpen wordt. Dat er een dokter voor je is. En dat je de zorg, aandacht en liefde krijgt die nodig is. Toch is dat niet altijd het geval. Zelfs niet in een welvarend land als Nederland.
Van gemeenten en zorgverzekeraars moeten dokters en verpleegkundigen heel veel formulieren invullen. Soms wel meer dan een kwart van hun beschikbare tijd. Het heeft er voor gezorgd dat de afstand tussen dokters en verpleegkundigen en de patiënt eerder groter dan kleiner is geworden. En dat er te weinig tijd is voor iedereen die zorg nodig heeft. Dat kan niet de bedoeling zijn.
Wij willen investeren in de zorg. Voor ons geen managers, callcenters en hoofdkantoren meer, maar vakmensen zo dicht mogelijk bij de patiënt. De wijkverpleegkundige dus. Niemand kan de zorg beter organiseren dan mensen die dichtbij de patiënt staan. Zo krijgen we de aandacht terug bij de degene die zorg nodig heeft.